Bij ons aan tafel is een besloten project met een ‘open hart’. Mensen bij elkaar brengen in een warme, fijne atmosfeer en laten genieten van samen lekker eten, dat is het doel. 

Dit kookproject loopt al sinds 2010, met succes. En met pauze’s, vanwege o.a. verhuizingen. Sinds eind ’22 is de draad weer opgepakt. 

Om de paar weken fabriceert Kiki, die dol is op koken, met extra veel liefde een lekker maal. Comfort food.


Kookstijl

Kiki kookt zoveel mogelijk met biologische spullen. En vegetarisch. De opmerking “ik mis het vlees helemaal niet in jouw maaltijden”, is in het verleden van dit project al vaak gevallen. Dat komt omdat er veel aandacht is voor de smaak umami, de nog niet zo heel bekende 5e smaaksoort, naast de vier smaken zoet, zuur, zout en bitter. De naam umami werd bedacht door de Japanse professor Ideka. Umami wordt vaak geassocieerd met de Oosterse keuken maar bij umami kun je ook denken aan bijvoorbeeld de rijke, diepe smaken van een goeie Italiaanse pastasaus. Umami wordt in het koken voor bij ons aan tafel vooral gezien als een ‘ronde, volle’ smaak. Lekker gebraden vlees heeft dat bijvoorbeeld. Maar ook in de vegetarische keuken kun je prima ronde volle en warme smaken bereiken, daar heb je vlees niet perse bij nodig. 

De maaltijden bij ons aan tafel bestaan vooral uit soep met het een en ander erbij (vaak zelfgebakken brood) en een voor- of nagerecht. 

We sluiten altijd af met koffie, thee en een kleine lekkernij. 

Soep is verwarmend, niet alleen letterlijk, ook figuurlijk. Het is soul food. Troostvoer, zelfs. Bijna iedereen wordt blij van een kom dampende, lekker kruidige, hartige en vullende soep. 

Soms zal het misschien iets anders zijn, maar soep heeft meestal de hoofdrol.

 

Praktisch

Er gaat een menu-mail rond (de menu’s staan ook op deze site) en wie denkt: daar heb ik zin in!, die schuift gezellig aan bij ons aan tafel. Uiteraard nadat er een plekje is gereserveerd.

Gasten mogen ook iemand meenemen. Een vriend(in), buur, kennis, collega, kind, familie. Diegene moet ook vooraf worden aangemeld. 

De kosten worden zo laag mogelijk gehouden; voor iets minder dan een kop koffie + taartje in de stad, heb je bij ons aan tafel een maaltijd met 2 gangen + koffie met iets lekkers na. 

Doel is om uit de kosten te komen, dit kookproject heeft verder geen commercieel karakter. 

Komt u meegenieten?